Select Page

If you fail to plan, you are planning to fail!

Benjamin Franklin

Nå dine mål!

En god planlægning leder dig i mål, på samme måde en GPS lader dig slå hjernen fra og bare fokusere på at køre. Uden en plan, farer du derimod ofte vild, må lave u-vendinger, og når ikke din destination lige så hurtigt, som du kunne have gjort.

FIT+40 LIVE #30

Planlægning og frihed

Planlægning føles som en spændetrøje for mange mennesker, jeg vil argumentere for det modsatte er tilfældet.
For at vende tiilbage til GPS analogien fra før, er en plan som en rutebeskrivelse fra google maps. Du kører bilen og kan vælge en anden rute, end den der er planlagt for dig.
Google skriger til højre, du ved der er vejarbejde til højre og kører ligeud. Google siger motorvej, og du vælger en flottere rute af landevej, der tager lidt længere tid.
På samme måde har DU magten til at ændre en plan, hvis du føler du er gået i stå,. Du har autonomien til at træne på en mere inspirerende måde for dig, end den mest effektive metode for dit mål. Har du ingen plan, så ender du dog let i centeret, uden en idé om hvad du skal, du kører i cirkler og laver ikke rigtigt fremskridt.

Træning og planlægning

Du kender sikkert situationen. I aften spiser jeg slik og ser netflix, men i morgen drikker jeg kildevand og løber en tur.
Vi tror alle at vi kan klare mere i morgen end i dag. Af en eller anden grund er morgendagens version af dig mere discipineret. Desværre er dette en fantasi forestilling. Det der virker, er i stedet at bruge lidt energi i dag, til at forberede og tilrettelægge din dag i morgen, så den er lettere end i dag.

Muligheds planlægning

Muligheds planlægning, handler om at du gør den bedste mulighed til den letteste mulighed. Den udfordring du har, mødes med en løsnign lige foran dig. Fristelser fjerner du. Det kan være du efterlader dankortet hjemme så du ikke kan købe en mindre sund frokost, end den du har med hjemmefra.
Trin 1 er dermed at gøre det du vil til så let en mulighed, at det bliver automatisk.
Trin 2 fjern muligheden for at synde. Gør fristelserne svært tilgængelige. Så bliver det meget lettere at gøre det rigtige.

Everybody has a plan until they get punched in the face.

-Mike Tyson.

Backup plan

Når din plan fejler -for det vil den! Hav en backup, til når førstevalget fejler.

Måske har du ikke 100kg ondskab ,der står klar til at smadre dig en uppercut, når du stiger ud af sengen. Men manglende søvn, stress, småskader og alle de andre sten livet hælder i vores sko, kan gøre det tungt, at tage de nødvendige skridt mod dine mål. Derfor en backup.

Glemte du madpakken du havde planlagt aftenen før?
-Du har en gryderet frosset ned i fryseren på arbejdet.
-Du har proteinpulver i en shaker i bilen og har frisk frugt på arbejdet til et simpelt næringsrigt måltid.

Nå dine mål, uanset hvad

Med en god plan, og en backup plan -Husk livet står klar til at slå dig i ansigtet.

Med en indsats aftenen før, for at fjerne alle forhindringer på vejen.

Med et fokus på at gøre det så let som muligt for dig at nå dine mål.

 

Med disse elementer på plads, er det tæt på umuligt at fejle. Det fjerner tvivl. Uden tvivl, kan du kanalisere al din energi over i at eksekvere på din plan. Uden tvivl står målet pludseligt kniv skarpt foran dig. Det gør det næsten umuligt at fejle.