Select Page

Active Release Technique arbejde grundlæggende set med en teknik, hvor behandleren fastholder en struktur og behandleren eller patienten strækker resten af strukturen eller de omgivende strukturer.
Som med mange andre banebrydende koncepter er det enkelt i princippet, men komplekst når man arbejder i dybden med det.
Grunden til jeg tog active release uddannelsen, var de mange positive rapporter jeg fik fra bekendte og venner fra USA. Det jeg forventede at få var en super agressiv behandling, der gav lyn hurtige resultater. Det fik jeg!
Hvad jeg ikke have forventet, var at få et utroligt specifikt behandlingssystem, der krævede utrolig fingerspidsfornemmelse. 100 behandlingsprotokoller for overkroppen alene! Hver enkel muskel behandler man med ART på flere punkter. Der hvor ART bliver til en kunst og et håndværk, er når jeg kan mærke mig frem til gemte punkter af arvæv og sammenvoksninger af muskler nerver og sener.
Når jeg arbejder i klinikken er det utroligt inspirerende at mærke problemer med fingrene teste med fysioterapeutiske tests. Herefter behandle, genteste -og direkte se hvordan det forbedres under behandlingen.
ART har været perfekt for mig at bruge i klinikken, for det skaber muligheder for at blive skudsikker igen efter en skade. At behandle en klient der har haft skulderproblemer i et år og see hvordan hans rotator cuff øvelser pludselig føles anderledes og rigtige er en fornøjelse. Efter ART behandlingen er der mulighed for at lave korrekte bevægelser igen. Så virker genoptræningen der ikke gav resultater i et helt år.
Har du diffuse smerter og virker din genoptræning ikke, så få tjekket dit skadede område for adhærencer, de kan være stopklodsen, der forhindrer dig i at du går fra skadet til skudsikker.